Wstajesz rano z nadzieją,że będzie to idealny poranek. Tymczasem widzisz,że za oknem pada deszcz, jednak nie psuje Ci to humoru, nie zastanawiając się długo pędzisz szybko do lodówki, w przeświadczeniu,że pyszne śniadanie wynagrodzi ciapę za oknem.
Otwierasz lodówkę i co widzisz ?
Jajka i mleko…
Wypadł do sklepu nie jest szczytem marzeń w taką pluchę,dlatego wpadasz na świetny pomysł,żeby przygotować naleśniki… Ale z czym ?
I tu na ratunek przychodzą mi konfitury morelowe firmy Krokus przywiezione ze spotkania Mamblog, to dzięki nim ten poranek nie skończył się klapą i wizytą w sklepie.
Oto przepis na pyszne śniadanie z mleka i jajek 🙂
Składniki:
– 1 ½ szklanki wody gazowanej,
– 1 ½ szklanki mleka,
– 2 jajka,
– 3 szklanki mąki,
– szczypta soli
– konfitura morelowa KROKUS-przetwory tradycyjne
Przygotowanie:
Ubijamy jajka z odrobiną soli, następnie dodajemy mąkę, wlewamy mleko i mąką. Następnie dokładnie mieszamy i sprawdzamy, czy ciasto jest odpowiedniej konsystencji (ciasto rzadkie, żeby naleśniki były odpowiednio cienkie) Smażymy na posmarowanej olejem patelni.
Naleśniki z tego przepisu, z konfiturą morelową bardzo nam smakowały i słoik zniknął błyskawicznie, jednak naszym faworytem z oferty Krokus są zdecydowanie powidła jabłkowe, które w składzie mają tylko jabłka, a cukier w tych powidłach to ten naturalnie występujący w owocach.
2 komentarze
Zrobiłaś mi ochotę na naleśniki 😀
Ale dziś smakowicie u Ciebie. Mniam :)))